Chronische pijn

Fysiotherapie kan u helpen bij het verminderen van uw chronische pijnklachten

Wat is chronische pijn?

Pijn die langer dan 3 maanden aanhoud noemen we chronische pijn. Dit kan bestaan uit aanhoudende sensatie van ongemak, pijn of ongemak die langer aanhoudt dan de gebruikelijke genezingsperiode door een letsel of ziekte. In tegenstelling tot acute pijn, die meestal van voorbijgaande aard is en dient als een signaal van weefselbeschadiging, blijft chronische pijn voortduren, vaak voor maanden of zelfs jaren. Het kan variëren van mild tot ernstig en kan invloed hebben op verschillende delen van het lichaam, wat leidt tot aanzienlijke beperkingen in het dagelijks functioneren en een aanzienlijke impact op de kwaliteit van leven.

Behandelingen
Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van diverse oorzaken van chronische pijnklachten

Doel van de behandelingen

De behandelingen voor chronische pijn zijn gericht op het verbeteren van uw dagelijks functioneren, het verminderen van uw pijnklachten en het verhogen van uw algehele kwaliteit van leven. Samen stellen we een behandelplan op dat afgestemd is op uw specifieke doelen. Deze doelen kunnen onder meer het volgende omvatten:

  • Inzicht in uw pijnklachten: Samen gaan we ervoor zorgen dat u een beter beeld krijgt van uw pijnklachten en gaan we in kaart brengen hoe deze pijnklachten van invloed zijn op dagelijks functioneren.
  • Omgang met uw pijnklachten: Samen maken we inzichtelijk hoe u op dit moment met de pijnklachten omgaat en kijken we naar de mogelijkheden om u hierbij te ondersteunen.
  • Verbeteren dagelijks functioneren: Door middel van verschillende behandelmogelijkheden begeleiden we u naar een beter functioneren in het dagelijks leven.

Het uiteindelijke doel is om u te helpen een actiever en bevredigender leven te leiden ondanks de aanwezigheid van chronische pijn.

IMG_3400
IMG_3016

Uitleg over de verschillende behandelmogelijkheden

We gebruiken verschillende behandelmogelijkheden, waaronder:

  • Pijnmanagement: We bieden u verschillende technieken en strategieën om uw pijn te beheersen en te verminderen.
  • Pijneducatie: We streven ernaar u een beter inzicht te geven in uw pijnklachten, zodat u beter begrijpt wat er aan de hand is en hoe u ermee kunt omgaan. Deze kennis zal u helpen bij het ontwikkelen van effectieve strategieën om uw pijn te beheren en uw dagelijks functioneren te verbeteren.
  • Graded Activity: Graded Activity is een gestructureerd oefenprogramma waarbij u geleidelijk aan activiteiten opbouwt om uw belastbaarheid te vergroten en uw functioneren te verbeteren
  • ACT: ACT, oftewel Acceptance and Commitment Therapy, is een vorm van gedragstherapie die u helpt flexibel om te gaan met obstakels. Hierdoor kunt u aandacht besteden aan datgene wat voor u belangrijk is. Deze therapie omvat zes verschillende processen en vaardigheden, vaak gevisualiseerd in het ACT-hexaflex.

Maak vandaag nog een afspraak voor een intakegesprek met onze fysiotherapeut.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten
Evidence based behandelingen
Persoonlijke begeleiding

Partners en organisaties waarmee wij samenwerken of bij zijn aangesloten

logo avans
kngf logo
logo-chronisch-zorgnet-01022020-1
vodderlogowit_voor_site
Logo-Stichting-FNS-klein-280px
logo qualiview