Flexchair training

Een uitdagende manier om uw rug- en buikspieren optimaal te trainen

Doel

Het gebruik van de Flexchair richt zich op het trainen van de diepe rug- en buikspieren. In onze hedendaagse samenleving zijn deze spieren vaak onderactief. Door gerichte training en functioneel gebruik van deze diepe spieren wordt de lichaamsbalans verbeterd en worden prestaties in zowel sport als werk geoptimaliseerd.

Wat houdt de behandeling in?
Training met een Flexchair gebeurd op een beweegbare zadelkruk. Deze is ontwikkeld om de diepe rug- en buikspieren te trainen. Deze stoel heeft een beweegbaar zitvlak, waardoor het lichaam constant kleine aanpassingen moet maken om in balans te blijven. Tijdens het zitten op de Flexchair worden de core-spieren gestimuleerd. Deze spieren zijn van cruciaal belang voor het handhaven van een goede lichaamshouding en stabiliteit. De training met de Flexchair is gericht op het ontwikkelen van kracht, stabiliteit en flexibiliteit in de core-spieren, wat kan resulteren in betere prestaties in sport en werk, evenals het verminderen van rugklachten en het voorkomen van blessures.
IMG_3174

Mitchell

IMG_3132

Tim

IMG_3121

Frans

IMG_3047

Femke

Voordelen van Flexchair training

Uitdagende training
Vermindering van pijnklachten en mobiliteitsbeperking
Optimalisatie van werk- en sportprestaties
Doelgericht middels innovatieve oefeningen
Voor wie is de behandeling geschikt
Mensen met rugklachten, sporters, en mensen die veel zituren maken op een dag.
Tijdsduur behandeling
Toegepast tijdens een zitting fysiotherapie. 30 minuten inclusief administratietijd.

Is flexchair training iets voor mij?

Flexchair training is gericht op het verbeteren van coördinatie en stabiliteit van diepe buik- en rugspieren. Uw sportieve prestaties nemen toe en als u zittend werk doet wordt dit vaak langer volgehouden. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om kracht op een juiste wijze te kunnen leveren. Hierdoor verminderd u het energieverbruik en verbeterd u de souplesse.

IMG_3301
IMG_3319

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u een vermoeid gevoel ervaren in de rug en buik. Dit betekent dat u voldoende trainingsprikkels hebt ontvangen. Dit kan na 24 tot 48 uur veranderen naar spierpijn welke meestal na 3 dagen weer weg is.

Het is belangrijk om, indien nodig, aanvullende oefeningen verkregen via uw fysiotherapeut thuis uit te voeren om optimaal resultaat te boeken.

Maak vandaag nog een afspraak!

Ons team staat klaar om u te begeleiden bij uw klachten.

Ervaren therapeuten
Training op maat
Innovatieve behandeling

Partners en organisaties waarmee wij samenwerken of bij zijn aangesloten

logo avans
kngf logo
logo-chronisch-zorgnet-01022020-1
vodderlogowit_voor_site
Logo-Stichting-FNS-klein-280px
logo qualiview

Veelgestelde vragen over flexchair training

Heb je vragen over de flexchair? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze effectieve trainingsmethode.

Bijna iedereen zal baat hebben bij training met de flexchair. We passen dit vaak toe bij bestaande rugklachten.

De flexchair is een kruk waarop u 3 dimensionaal kunt bewegen. Hierdoor traint u buik- en rugspieren die u mogelijk in het dagelijks leven niet of onjuist gebruikt

Flexchair training wordt vaak toegepast binnen een zitting fysiotherapie. Deze wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering