Fasciatherapie

Een effectieve methode ter verlichting van pijnklachten en stressgerelateerde problematiek

Doel

Fasciatherapie heeft als doel om het lichaam te helpen herstellen van fysieke, emotionele en mentale spanningen door middel van specifieke technieken die zich richten op het fasciale weefsel. Deze therapie richt zich op het balanceren en loslaten van spanningen in het fasciale netwerk om een gevoel van welzijn en vitaliteit te herstellen.

Wat houdt de behandeling in?
Fasciatherapie is een verfijnde vorm van manuele therapie die gericht is op het behandelen van het fasciale weefsel in het lichaam. Dit bindweefselnetwerk omhult en verbindt alle structuren, waaronder spieren, botten, organen en zenuwen. Als je last hebt van chronische pijn, stijfheid, stress, emotionele spanningen, of andere klachten waar traditionele behandelingen niet voldoende verlichting bieden, kan fasciatherapie een waardevolle optie zijn.
IMG_3121

Frans

Voordelen van Fasciatherapie

Pijnverlichting
Verbeterde mobiliteit
Vermindering van stress
Ondersteuning bij emotioneel welzijn
Voor wie is de behandeling geschikt?
Fasciatherapie is geschikt voor mensen met uiteenlopende klachten, van chronische pijn tot bewegingsbeperkingen en stressgerelateerde symptomen.
Tijdsduur behandeling
Toegepast tijdens een zitting fysiotherapie. 30 minuten inclusief administratietijd.

Is fasciatherapie iets voor mij?

Fasciatherapie is geschikt voor mensen met diverse klachten zoals chronische pijn, bewegingsbeperkingen en stressgerelateerde klachten, omdat het gericht is op het behandelen van spanningen en blokkades in het lichaam. Ook kan fasciatherapie ondersteuning bieden bij sporters dit omdat het kan helpen bij blessureherstel en het bevorderen van algemeen welzijn door het lichaam als geheel te behandelen.

IMG_2974
IMG_2995

Na de behandeling

Na een behandeling waarin fasciatherapie wordt ingezet kan het voorkomen dat uw klachten tijdelijk verergeren. Dit is meestal van voorbijgaande aard, waarbij de toegenomen symptomen gedurende 1 tot 2 dagen aanhouden voordat ze vanzelf verminderen. Het is echter belangrijk om gedurende deze periode wel actief te blijven.

Maak vandaag nog een afspraak!

Ons team staat klaar om u te begeleiden bij uw klachten.

Ervaren therapeuten
Persoonlijke aandacht
Doelgerichte behandeling

Partners en organisaties waarmee wij samenwerken of bij zijn aangesloten

logo avans
kngf logo
logo-chronisch-zorgnet-01022020-1
vodderlogowit_voor_site
Logo-Stichting-FNS-klein-280px
logo qualiview

Veelgestelde vragen over fasciatherapie

Heb je vragen over fasciatherapie? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze effectieve methode voor pijnklachten.

Fasciatherapie kan geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden die te maken hebben met diverse klachten zoals chronische pijn, stressgerelateerde problemen, lichamelijke spanningen, emotionele blokkades, posttraumatische stressstoornis (PTSS), en diverse andere aandoeningen.

Fasciatherapie is een vorm van manuele therapie die zich richt op het behandelen van het fasciale weefsel in het lichaam. Het fasciale weefsel is een dicht netwerk van bindweefsel dat alle structuren in het lichaam omgeeft, zoals spieren, botten, organen en zenuwen. Fasciatherapie maakt gebruik van zachte manuele technieken, zoals strekken, drukken en mobiliseren, om spanningen en blokkades in dit weefsel los te maken. Door het herstellen van de soepelheid en flexibiliteit van de fascia, beoogt fasciatherapie het algemene welzijn te verbeteren en diverse klachten te verlichten, zoals pijn, stijfheid, en emotionele spanningen.

Een behandeling fysiotherapie waarin fasciatherapie wordt toegepast, wordt volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering mits u aanvullend verzekerd bent.