Medical Taping

Een effectieve methode voor ondersteuning van spieren, gewrichten, bloed- en lymfecirculatie en kan een aanvulling zijn op uw herstelproces

Doel

Het doel van medical taping is om spieren en gewrichten te ondersteunen, pijn te verminderen, de bloed- en lymfecirculatie te verbeteren, en het herstelproces te bevorderen. Medical taping heeft diverse effecten heeft zoals het verminderen van zwelling, ondersteuning bij instabiliteit en het verminderen van pijn en spierspanning.

Wat houdt de behandeling in?
Tijdens het aanbrengen van de medical tape bepaalt de fysiotherapeut met u eerst het doel van de tape. Dit kan bijvoorbeeld zijn vermindering van instabiliteit, verlichten van pijn of verminderen van zwelling. Vervolgens meet de fysiotherapeut een of meerdere tapestroken aan en worden deze uitgeknipt passend aan het doel. De tape wordt aangebracht en kan u 4 á 5 dagen ondersteuning bieden.
IMG_3174

Mitchell

IMG_3132

Tim

IMG_3121

Frans

IMG_3047

Femke

Voordelen van Medical Taping

Toepast door al onze fyiotherapeuten
Een aanvulling op uw herstelproces
Vermindering van hinder ten gevolge van uw klachten
Geschikt voor ieder huidtype
Voor wie is de behandeling geschikt?
Mensen met pijnklachten, instabiliteitsklachten, zwelling (na trauma of blessure) of hooikoortsklachten
Tijdsduur behandeling
Toegepast tijdens een zitting fysiotherapie. 30 minuten inclusief administratietijd.

Is Medical taping iets voor mij?

Of medical taping geschikt is voor jou, hangt af van verschillende factoren, waaronder je specifieke klachten en doelen voor herstel of prestatieverbetering. Als je last hebt van blessures, overbelasting, chronische pijnklachten, of als je bijvoorbeeld een sporter bent die op zoek is naar extra ondersteuning tijdens trainingen of wedstrijden, kan medical taping een geschikte optie zijn.

IMG_3330
IMG_2781

Na de behandeling

Nadat de tape is aangebracht kunt u een onnatuurlijk gevoel ervaren tijdens beweging. Dit went vrij snel en meestal na een aantal uur merkt hier niets meer van. Daarna zal het in de meeste gevallen zorgen voor onder andere vermindering van pijn, ondersteuning van het gewricht of toename van mobiliteit.

Het is belangrijk om eventuele veranderingen of reacties na de behandeling met je zorgverlener te bespreken, vooral als er sprake is van ongewone of oncomfortabele reacties. Zo kan de behandeling indien nodig worden aangepast voor een optimaal resultaat.

Maak vandaag nog een afspraak!

Ons team staat klaar om u te begeleiden bij uw klachten.

Ervaren therapeuten
Persoonlijke aandacht
Efficiënte behandelingen

Partners en organisaties waarmee wij samenwerken of bij zijn aangesloten

logo avans
kngf logo
logo-chronisch-zorgnet-01022020-1
vodderlogowit_voor_site
Logo-Stichting-FNS-klein-280px
logo qualiview

Veelgestelde vragen over dry needling

Heb je vragen over dry needling? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze effectieve methode voor pijnklachten.

Medical taping is geschikt voor iedereen met pijnklachten, zwellingen, ondersteuning bij sportactiviteiten of tijdens het revalidatieproces

Wij gebruiken het merk CureTape® omdat deze geschikt is voor ieder huidtype.

Medical taping is vaak een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Deze wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.

U kunt alles doen met de tape. Het effect wordt niet beïnvloed door water of zweten.