Vergoedingen

Vergoeding fysiotherapie

 

Reguliere fysiotherapie:

Deze wordt vaak vergoed vanuit aanvullende zorgverzekeringen. De exacte dekking kan variëren afhankelijk van uw polis en zorgverzekeraar. Veelal geldt een maximum aantal behandelingen per jaar. Heeft u er meer nodig? Dan vereist dit een eigen bijdrage.

 

Fysiotherapie bij een chronische indicatie:

Voor behandelingen van fysiotherapie bij een chronische indicatie geldt inderdaad dat de eerste 20 behandelingen vaak vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering, indien u deze heeft. Vanaf de 21e behandeling worden deze vergoed uit de basisverzekering. Het eigen risico is van toepassing op de basisverzekering, wat betekent dat u dit eerst moet voldoen voordat de vergoedingen uit de basisverzekering van kracht worden.

Het is belangrijk om uw zorgverzekeraar te raadplegen of uw polisvoorwaarden te bekijken om de specifieke vergoedingen voor fysiotherapie te begrijpen, omdat deze kunnen variëren op basis van uw verzekering en persoonlijke situatie.

Veelgestelde vragen over vergoedingen

Een chronische indicatie betekent dat je vanaf de 21e behandeling vergoeding uit de basisverzekering krijgt. Voor meer informatie over welke aandoeningen dit zijn: https://wetten.overheid.nl/BWBR0018492/2020-01-01#Bijlage1

  • COPD (het aantal behandelingen afhankelijk van de ziektelast)
  • Artrose (maximaal 12 behandelingen per 12 maanden)

U heeft altijd een verwijzing fysiotherapie nodig. Uw fysiotherapeut helpt u verder bepalen of u recht heeft op een chronische indicatie

Partners en organisaties waarmee wij samenwerken of bij zijn aangesloten

logo avans
kngf logo
logo-chronisch-zorgnet-01022020-1
vodderlogowit_voor_site
Logo-Stichting-FNS-klein-280px
logo qualiview