Gezond bewegen

Doe jij al aan bewegen?

Fysieke voordelen

Bewegen helpt ons om een gezond gewicht te behouden of te bereiken. Het verbrandt calorieën en stimuleert het metabolisme, waardoor we overtollige kilo's kunnen kwijtraken en ons lichaam in optimale conditie kunnen houden. Tevens verbetert bewegen onze conditie en kracht. Door regelmatig te bewegen, worden onze hart- en longfunctie sterker, en neemt onze spiersterkte toe. Dit resulteert in een betere lichamelijke prestatie en een lager risico op blessures.

Mentale voordelen

Naast de fysieke voordelen heeft bewegen ook een significante impact op onze mentale gezondheid. Het helpt stress en angst te verminderen, en stimuleert de aanmaak van endorfine, hormonen die een gevoel van geluk en welzijn bevorderen. Bewegen kan zelfs symptomen van depressie en burn-out verminderen en leiden tot een betere mentale focus en concentratie.

Emotionele voordelen

Bewegen kan ook onze emotionele gezondheid bevorderen. Het kan gevoelens van zelfvertrouwen en eigenwaarde verhogen, en gevoelens van isolatie en eenzaamheid verminderen. Door samen te bewegen met anderen, ervaren we sociale verbondenheid en versterken we onze relaties.

whitelabeldesign_dark_blue_banner_photo_for_a_fysiotherapy_7e5ef8e3-843b-45c4-96b6-68b088b8ef22

Een actieve leefstijl creëren

De voordelen van bewegen zijn talrijk en overtuigend. De sleutel is om een actieve leefstijl te creëren die past bij uw interesses en mogelijkheden. Maak van bewegen een plezierige routine door activiteiten te kiezen die u leuk vindt, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, dansen of sporten. Begin klein en bouw geleidelijk aan de intensiteit en duur van uw bewegingen op. Zoek een beweegmaatje, stel realistische doelen, en geniet van de voordelen van een gezonder en vitaler leven!

Veelgestelde vragen over gezond bewege

Twijfelt u over hoe u meer kunt bewegen? Of heeft u vragen over de voordelen van bewegen voor uw gezondheid?

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert om minstens 2,5 uur per week matig intensief te bewegen, of 1 uur en 15 minuten per week intensief te bewegen. Voor kinderen en jongeren is dit minstens 1 uur per dag.
Ja, u kunt in de meeste gevallen blijven bewegen, zelfs met een blessure. Het is echter belangrijk om te bewegen op een manier die uw blessure niet verergert. Overleg met uw arts of fysiotherapeut over welke oefeningen u wel en niet kunt doen.
Er zijn veel verschillende soorten bewegen. Probeer verschillende activiteiten uit totdat u iets vindt wat u leuk vindt. U kunt ook samen met anderen bewegen, of muziek luisteren tijdens het bewegen.

Start vandaag nog met bewegen!

Maak van uw gezondheid een prioriteit en ervaar de voordelen van een actieve leefstijl.

Verhoog uw energie
Versterk uw lichaam
Verbeter uw mentale gezondheid

Partners en organisaties waarmee wij samenwerken of bij zijn aangesloten

logo avans
kngf logo
logo-chronisch-zorgnet-01022020-1
vodderlogowit_voor_site
Logo-Stichting-FNS-klein-280px
logo qualiview